منتديات التريسي
أهلاً وسهلاً بك في منتديات التريسي زيارتك تهمنا وإنظمامك يشرفنا فأهلاً وسهلابك
منتديات التريسي
أهلاً وسهلاً بك في منتديات التريسي زيارتك تهمنا وإنظمامك يشرفنا فأهلاً وسهلابك
منتديات التريسي
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول
يمنع وضع روابط الأفلام والأغاني ******** عدم وضع أي محتوى يخالف القيم الدينية ******* المنتدى غير مسؤل عن الإعلانات التي تظهر في المنتدى *******

 

 (العصيدة الحضرمية) مش حتقدر تقفل فمك ..!

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
مهند القحوم
مشرف
مشرف
مهند القحوم



(العصيدة الحضرمية) مش حتقدر تقفل فمك ..! Empty
مُساهمةموضوع: (العصيدة الحضرمية) مش حتقدر تقفل فمك ..!   (العصيدة الحضرمية) مش حتقدر تقفل فمك ..! I_icon_minitimeالأربعاء يونيو 10, 2009 5:00 am

(العصيدة الحضرمية) مش حتقدر تقفل فمك ..! 34849_1208439199


(العصيدة الحضرمية) مش حتقدر تقفل فمك ..! 853_dsc_0795






(العصيدة الحضرمية) مش حتقدر تقفل فمك ..! 853_csc_0801




تعتبر العصيده الحضرميه من الاكلات الشعبيه المميزة واللذيذه
طبعا شغلتها صعبه لكن حبيت اقدمها بطريقه مبسطه وسهله


واللي يميز طعمها ونجاحها الحيدوان وهو من البهارات المعروفه باليمن الجنوبي
ويوجد عند العطار


وايضا زيت السمسم والعسل اهم شي في لذتها




المقادير:




(العصيدة الحضرمية) مش حتقدر تقفل فمك ..! 853_dsc_0780


كيلو تمر والافضل يكون التمر لين
1 و1/2 ليتر ماء
4 اكواب دقيق بر
3 ملاعق حيدوان مطحون ( بهار خاص للعصيده )

للتقديم :
زيت سمسم
عسل
الطريقه:
نضع التمر والماء في قدر الضغط ونتركه يغلي نص ساعه بعد سماع الصافرة
ثم نصفيه تماما بالمصفى مع الضغط على التمر حتى نستخلص عصارة التمر

ننخل الدقيق
في ناس تحمس الدقيق قليلا وهذا الي قمت به
وفي ناس تستخدمه على طول على حسب الرغبه والافضل تحميسه


ثم نخلط معه الحيدوان
ونصب عليه عصارة التمر ونقلبه جيدا

هنا اهم مرحله وهي اساس نجاح العصيد
وهي عدم التكتل
طبعا حريم اليوم مافيهم قوة


هههههههههههههههههه





(العصيدة الحضرمية) مش حتقدر تقفل فمك ..! 853_dsc_0790

استخدمت خلاط اللي يطحن بالقدر وهااااااااات ياطحن


(العصيدة الحضرمية) مش حتقدر تقفل فمك ..! 853_dsc_0791

ماشاء الله مافي تكتل
وحطيتها على النار
وصرت اقلب واقلب
طبعا النار لازم على اقل شي والافضل استخدام الحديده اللي تفصل بين النار والقدر


وبين كل فترة وفترة نقلبها ونعرك


تاخذ تقريبا ساعه ونص لما يتغير لونها وتصير بني


طبعا لاتنسوا التقليب واذا شفتوا في تكتل ارجعوا استخدموا الخلاط شوي


بس بجد احلى من الجاهز


وعند التقديم
نحضر صحن عميق ونضعها ونسوي حفرة بالوسط
ونستخدم زيت السمسم ونشكلها على حسب ذوقنا
ونصب العسل
وتمتعوا بااحلى عصيد من ايدينكم

(العصيدة الحضرمية) مش حتقدر تقفل فمك ..! 853_dsc_0799


(العصيدة الحضرمية) مش حتقدر تقفل فمك ..! 853_dsc_0800


(العصيدة الحضرمية) مش حتقدر تقفل فمك ..! 853_csc_0802


(العصيدة الحضرمية) مش حتقدر تقفل فمك ..! 853_csc_0803

وبالهنا والعافيه

منقول من موقع شذى

تحياتي
مهند القحوم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
(العصيدة الحضرمية) مش حتقدر تقفل فمك ..!
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات التريسي :: المنتدى الصحـي :: منتدى الصحة والتغذية-
انتقل الى: